Credit beheer optimalisatie

Credit beheer optimalisatie

Een belangrijk aspect van het verlagen van de risico’s bij het ondernemen is credit beheer optimalisatie. Een onderdeel daarvan is onderzoek doen naar de financiële positie van de relaties van de onderneming. Het is immer fijn als je samen producten en diensten kunt ontwikkelen en als je samen oplossingen realiseert voor je klanten, maar die moeten daar wel snel voor kunnen betalen. Bij CBMK worden als onderdeel van credit beheer optimalisatie kredietrapporten gemaakt van elk gewenst bedrijf. Niet alleen van bedrijven die in Nederland zijn gevestigd, maar van 360 miljoen bedrijven van over de hele wereld.

Waaruit bestaat een kredietrapport?

In het kader van credit beheer optimalisatie is een kredietrapport een belangrijke tool. Je krijgt van de partners en klanten onmiddellijk inzicht in hun kredietwaardigheid. Dat betekent dat van deze bedrijven kan worden onderzocht wat de kredietlimieten zijn en wat het risicoprofiel is. Ook belangrijk is, dat uit ervaringen uit het verleden wordt bepaald of het bedrijf tijdig zijn facturen voldoet. Je zit als onderneming immers niet te wachten op klanten of partners, waarbij je telkens lang moet wachten op een betaling. Door middel van credit beheer optimalisatie kun je je focussen op de klanten die wel bereid zijn om snel voor hun producten of diensten te betalen.

Credit beheer optimalisatie

De rol van CBMK

Door bij credit beheer optimalisatie gebruik te maken van de diensten van CBMK is er een grote mate van flexibiliteit ten aanzien van de af te nemen producten. Kredietrapporten zijn op twee manier te verkrijgen. Een standaard kredietrapport is online opvraagbaar. Daar staan de algemene gegevens in die te maken hebben met de kredietwaardigheid. Een maatwerkrapport biedt meer informatie, omdat een bedrijf dan door analisten wordt onderzocht. CBMK kan zelfs bedrijven monitoren en jou waarschuwen bij plotselinge wijzigingen in de kredietwaardigheid van een bedrijf.