Digitale munt Bitcoin Cash uitgelicht

Dit is eigenlijk hetzelfde als bij goud of een echt aandeel. Alleen bij gewone aandelen stijgt de waarde vaak als een bedrijf winst gaat maken. Bij Bitcoin Cash is dit dus niet het geval omdat de munt geen bedrijf is.

Bitcoin Cash is bedacht als online valuta. Het is de bedoeling dat iedereen wereldwijd de munt kan kopen en verhandelen. Dit kan natuurlijk met elke munt, maar het originele van een cryptomunt is dat er geen bank of instantie achter zit.

Alle eigenaren van de munten zitten anoniem in een Blockchain. Dit is een soort digitale database waarin alle eigenaren een munt hebben. Er is niet één Blockchain maar er zijn tientallen kopieën wereldwijd van. Als je een munt koopt staat dit opgeschreven in de Blockchain. Als iemand anders je munt overneemt komt hij met jouw munt in de Blockchain te staan. 

De waarde wordt bepaalt aan de hand van de koers. Als je gaat handelen dan handel je altijd volgens de koerswaarde.

Bitcoin Cash is net als z’n grote broer enorm volatiel. In een kort tijdsbestek kan de koers enorm stijgen of dalen. Als belegger moet je bereid zijn om verliezen te nemen. De meeste beleggers hebben er inmiddels wel vertrouwen in dat de munt ook weer omhoog krabbelt.

Bij de release lag Bitcoin Cash bijvoorbeeld rond de $ 100. Op dit moment is de koers enorm gestegen en al veel meer waard dan de originele vraagprijs voor de munt. Dit toont wel aan wat voor een grote sprongen de koers kan maken.

Website: Bitcoin Cash wallet