Dakkoepels

Duurzame manier van licht met dakkoepels

Duurzaamheid staat tegenwoordig vaak in het middelpunt. Het is erg belangrijk voor veel mensen en er wordt veel aandacht aan besteed. Duurzaamheid is de manier om iets te produceren en de natuur zo min mogelijk te belasten. Kortom, relatief milieuvriendelijk of brandstofbesparend. Dakkoepels zijn een goede manier om bij te dragen aan duurzaamheid.

Lichtkoepel

Een lichtkoepel voor een dak is erg handig voor meer licht in een aanbouw, schuur of bedrijfsruimte. Door een schuine opstand verspreidt het licht zich over de gehele ruimte. Zo komt er een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnen en hierdoor heb je geen lampen nodig. dit bespaart zeker op de energierekening. Er zijn ook een aantal lichtkoepels die zorgen voor goede ventilatie en zo krijg je ook nog eens frisse lucht in een kamer en zo kan warmte op een natuurlijke manier verdwijnen.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel dat een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. Zonnepanelen worden toegepast voor duurzame energieopwekking. De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld het seizoen en temperatuur. Schuin liggende zonnepanelen spelen veelal schoon door de regen en zonnepanelen worden voorzien van een nano coating: een vuilafstotende laag. Een zonnepaneel is dus een erg duurzame manier van energieopwekking voor een huis.