Hoe kan je geld besparen met een waterontharder?

Geld besparen met waterontharder

Veel mensen in Nederland kiezen ervoor om een waterontharder te laten installeren. De reden dat mensen hiervoor kiezen is omdat zij denken hier veel geld mee te besparen. In dit blog vertellen wij jou hoe je geld kunt besparen met een waterontharder in huis. Lees dit blog snel verder en kom erachter of een waterontharder ook bij jou past!

Geld besparen dankzij waterontharder

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen met het gebruik van een waterontharder. Samengevat zijn er vier manieren om geld te besparen:
  • Flessen kopen is verleden tijd
  • Huishoudelijke apparaten blijven langer goed
  • Je hoeft minder schoon te maken
  • Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig
  • De waterontharder prijzen zijn zeer gunstig

Flessen kopen is verleden tijd

Als eerst kun je geld besparen door geen flessen water meer te kopen. Veel mensen kiezen voor flessen water omdat ze water uit eigen kraan niet lekker vinden. Met een waterontharder is dit verleden tijd! En dat bespaart je per jaar veel euro’s die je niet uit hoeft te geven aan flessen water. De hardheid van water, dus de hoeveelheid kalk in het water, beïnvloedt de smaak van het water. Door kalk eruit te filteren blijft een veel fijnere smaak over.

Huishoudelijke apparaten blijven langer goed

Als tweede heb je dankzij een waterontharder huishoudelijke apparaten die veel langer mee gaan. Je ziet dit bijvoorbeeld aan de waterkoker. Daar ontstaat al snel een laagje geel-witte uitslag. Dit gebeurt in elk apparaat dat water gebruikt en vaak is dit slecht schoon te maken. De levensduur van deze apparaten kan aanzienlijk verlengd worden door het verlagen van de water hardheid.

Je hoeft minder schoon te maken

Als derde bespaar je jezelf veel schoonmaaktijd door een waterontharder aan te schaffen. Kalkaanslag ziet er vies uit en het kost je veel tijd om te verwijderen. Je bespaart per jaar al gemiddeld 10 dagen aan schoonmaken.

Minder schoonmaakmiddelen nodig

En als laatst is hard water slecht voor je huid. De hoge concentraties aan calcium en magnesium zorgen voor een droge en jeukende huid. Kies voor een waterontharder en voorkom vervelende irritaties van jouw huid.

Meer lezen?

Wil jij meer lezen over huishoudelijke apparaten, apparatuur voor keukens of keukens zelf. Klik dan op deze link voor een overzicht.