Huur niet de goedkoopste beschikbare apparatuur

Maskers zijn er in verschillende maten en vormen die kunnen worden aangepast aan uw gezicht. Huurwoningen hebben vaak haast. Voor jezelf weten wat goed past, zodat het niet lekt, is een goed idee. Een uitgebreide instructies voor het passen van het masker vindt u hier. Het is een heel gedoe als je door een mistig masker niet goed kunt zien. Besteed wat meer geld en huur een droge snorkel of in ieder geval een snorkel met spatbescherming. Een stroom water door je snorkel laten stromen is een van de meest onaangename situaties. Dit uitrustingsstuk is vereist voor een beginnende snorkelaar. Je vindt ze in een duikshop in de buurt.

Oefen met je uitrusting

Huur materiaal voordat u naar het strand gaat en gun uzelf de tijd om te oefenen en eraan te wennen. Oefen met het opzetten van je masker. Stel de riem zo af dat deze strak maar niet te strak zit. Je masker moet naar je gezicht zuigen met een beetje ruimte om te ademen. Dat is meestal wat het in je gezicht houdt. Nu komt de snorkel. Meestal kunt u de hoek en hoogte van uw snorkel aanpassen. U kunt de positie van de bevestiging aan uw gezichtsmaskerriem veranderen. Probeer je vinnen en oefen om ze aan te trekken.

Leer elementaire snorkeltechnieken en gevaren

Vertragen. Uitputting is een regelmatig probleem voor beginnende snorkelaars. Zwemmen kost veel energie. De sleutel tot succesvol snorkelen is om ontspannen en rustig te zijn. Je kunt jezelf snel vernietigen als je niet voorzichtig bent. Zwem in een tempo waarbij u rustig en comfortabel kunt ademen via uw snorkel. Houd uw trainingsniveau op een snelheid waarbij u niet zwaar hoeft te ademen, omdat uw snorkel uw ademhaling beperkt. Het zal een stuk eenvoudiger zijn met je vinnen. Leer moeiteloos duiken en drijven. Zwem alleen snel als het absoluut noodzakelijk is voor uw bescherming.