Kweektafels zijn ideaal voor balkons, terrassen, serres en woningen zonder tuin

Heb jij geen tuin, maar toch groene vingers dan zijn kweektafels voor jou een ideale oplossing. Deze tafels zijn speciaal ontworpen om op terrassen, balkons of in een serre te zetten en om verse groente en kruiden in te verbouwen. Voor mensen die geen ruimte hebben voor een moestuin of die hier hun eigen tuin niet voor willen gebruiken zijn kweektafels ideaal. Lees hier verder over de vele voordelen van deze tafels.

Wat zijn kweektafels?

Een kweektafel is een verhoogde plantenbak, specifiek ontworpen voor het verbouwen van groente. De bak is diep- en groot genoeg zodat je er voldoende ruimte in hebt. Veel kweektafels zijn stijlvol ontworpen, zodat ze zelfs in een serre niet zullen misstaan. De bak heeft een eigen afwateringssysteem, bevat een plank waar je je tuinierspullen op kwijt kunt en je kunt verschillende bakken boven elkaar plaatsen. Met een kweektafel hoef je nooit door de knieën om aan je gewassen te werken en omdat ze ook met wieltjes geleverd worden rijd je ze gemakkelijk overal naar toe.

De voordelen van een kweektafel

Door te investeren in één of meerdere kweektafels, profiteer je van de volgende voordelen.

  • Je neemt je kweektafel direct in gebruik. Vul deze simpelweg met aarde en je kunt met tuinieren beginnen.
  • De kweektafel is compact en daarom ideaal voor gebruik op balkon, in een serre, in een kleine tuin, in een kas of op een oprit.
  • Je krijgt met kweektafels veel minder te maken met onkruid, ongedierte en mislukte oogst.
  • Met een kweektafel tuinier je zonder dat je daarvoor door of op de knieën moet. 
  • De meeste moestuintafels zijn stijlvol ontworpen en sluiten perfect aan bij je interieur, zowel buiten als binnen.

Met je kweektafel aan de slag

Vanaf het moment dat je kweektafel wordt afgeleverd kun je aan de slag. En dat betekent dat je de aarde in de tafel doet en plantjes kunt gaan zaaien. Eventueel doe je dat onder de broeikap, zodat je nog eerder in het jaar kunt beginnen. In kweektafels kweek je nagenoeg alle groenten, waaronder de klimgroenten. Hier schaf je dan een speciaal klimrek voor aan. De groentes die echt diep de grond in gaan, zoals aardappelen en lange wortelen, zijn niet geschikt voor de kweekbak. Verder zijn kweektafels ook ideaal voor het verbouwen van kruiden en kun je hier praktisch alle soorten in kwijt. Denk dan bijvoorbeeld aan basilicum, munt, tijm en bieslook. Fruit groeit veel aan bomen en struiken en is dus minde geschikt voor een kweektafel. Aardbeien zijn daar de uitzondering op.

Elke dag iets vers eten

Door een kweektafel te kopen kun je voor jou, je gezin, voor familie en vrienden een heerlijk verse maaltijd koken, een lekkere salade op tafel zetten, een vers kopje thee zetten of een bak zoete aardbeien tevoorschijn toveren. En wat is er nu lekkerder dan je eigen onbespoten eten? Kweektafels zijn er in allerlei soorten en maten en er is dus vast een tafel die bij je past. Wacht niet langer, schaf een kweektafel aan en begin direct met het planten van je eigen oogst.