Tips bij tafels kiezen

Ben jij op zoek naar tafels en ben je overweldigd door de keuze die er is? Dat kunnen we ons best voorstellen. Niet alleen zijn er heel veel verschillende stijlen te vinden, er zijn ook heel veel verschillende maten te vinden en er worden veel verschillende materialen gebruikt. Dat maakt de keuze best lastig. Toch is het kiezen van een model dat past bij je situatie en dat je ook nog heel mooi vindt niet zo lastig. We helpen je graag om de keuze voor jou wat makkelijker te maken. Daarom hebben we in dit artikel de beste tips bij het kiezen van het juiste model voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder als je jouw droom model wilt vinden zonder moeite.

Bepaal de juiste maat 

Het is handig om bij tafels kiezen eerst te bepalen welke maat je wilt hebben. Dat hangt van een aantal factoren af. Waarvoor ga je het model gebruiken? Is het alleen eettafel of wil je er ook aan kunnen werken of is het een model dat je af en toe wilt gebruiken en dat niet te veel plek mag innemen? En met hoeveel personen wil je eraan aan kunnen schuiven? Is een model voor 2 personen voldoende of wil je ook gasten kunnen ontvangen? Met een model voor 4 personen ben je heel flexibel. Je kunt er gezellig met zijn tweeën aan eten en je kunt er ook nog wat aan werken. En krijg je gasten, dan kun je met z’n vieren comfortabel tafelen. 

Kies de vorm tafels

Kijk bij tafels ook naar de vorm die jij mooi vindt en die past bij de rest van je interieur. Rechthoekige modellen zijn vaak het makkelijkste om te plaatsen. Je kunt ze midden in de ruimte zetten of ze tegen de muur plaatsen. Een vierkant model is fijn als je regelmatig met meerdere mensen wilt tafelen. Dan kan iedereen makkelijk met elkaar praten. Datzelfde geldt voor een rond model. Vierkante en ronde modellen nemen over het algemeen wel meer ruimte in beslag, dus daar moet je wel plek voor hebben. Een ovaal exemplaar is ook nog een optie. Dat ziet er classy en stijlvol uit.

Kijk wat past in de ruimte

Bij tafels is het slim om goed te kijken wat er past in de ruimte. Je kunt wel dromen van een mooie grote tafel voor 8 personen, maar als je daar de ruimte niet voor hebt dan is dat geen handige keuze. Wil je regelmatig met meer mensen aanschuiven dan kan een uitschuifmodel een aanrader zijn als de ruimte beperkt is. Als je een grote ruimte hebt waar je het model wilt plaatsen dan is het aan te raden om te kiezen voor een model met stevige afmetingen. Een klein model valt dan weg in de grote ruimte.

Bepaal materiaal van de tafels

Als je gaat kijken naar tafels bepaal dan eerst het materiaal dat je mooi vindt. Hou je van hout, dan hoef je niet te kijken naar kunststof modellen of modellen van nep hout. Wil je een onderstel van metaal? Dan kun je bij het zoeken de modellen met houten poten overslaan op www.tomassotables.com. Dat scheelt een hoop speurwerk.