hovenier

Uitvaartverzekering en begrafenisverzekering

Afhankelijk van het type polis of contract dat u koopt voor uw begrafenisverzekering, kunt u een totaal betaling of doorlopende maandelijkse betalingen hebben. Een contract met een uitvaartcentrum zal waarschijnlijk een betalingsplan bevatten.

Uw dekking kan bepalen wat voor soort betalingsschema u heeft:

  • Single-premium beleid

Zodra u de totaal betaling voldoet, heeft u onmiddellijke dekking voor de volledige uitkering overlijden. Als u ouder bent dan 70, krijgt u alleen een betalingsoptie met één premie aangeboden krijgen.

  • Beoordeeld overlijdensuitkering

Dit betekent dat het dekkingsbedrag na verloop van tijd toeneemt. Als u kiest voor een betalingstermijn van vijf jaar, kunnen uw dierbaren een overlijdensuitkering hebben die 30% van het nominale bedrag in het eerste jaar is, 70% het volgende jaar en 100% daarna.

  • Traditioneel beleid voor het hele leven

Het dekkingsbedrag blijft hetzelfde zolang u de premies betaalt, maar de dekking eindigt als u stopt met betalen.

Tips voor het overwegen van uitvaartverzekering

Hier is waarover u kunt nadenken over de beslissing over de uitvaartverzekering: 

  • Bepaal of u een uitvaartverzekering of andere besparingen die kunnen worden gebruikt voor begrafeniskosten kunt doen. Koop geen dekking die niet essentieel is.
  • Bekijk de wetten van de verzekering voordat u een ontmoeting met een planner op een uitvaartcentrum heeft.
  • Bespreek een begrafenis beleid met uw familie en advocaat.
  • Onderzoek verschillende bedrijven, opties en ga uitvaartverzekering vergelijken.
  • Vergeet niet dat verzekeringspolissen een probeerperiode hebben. Deze periode kan verschillen van 30 tot 60 dagen en geeft u het recht om uw polis te herzien en zonder boete te annuleren als het u niet bevalt.

Het regelen van een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering kan een lastige opgave zijn en stressvol zijn. Neem daarom de tijd om alles door te nemen of neem een adviseur in armen om meer informatie te verkrijgen over de verzekeringen die er zijn. Zo kunt u rustig alles langsgaan.