technische vacatures almere

Wat doet een werkvoorbereider?

Ben je op zoek naar  technische vacatures Almere, dan is de vacature werkvoorbereider misschien iets voor jou. De werkvoorbereider is actief op het gebied van engineering en is verantwoordelijk voor de voorbereiding en coördinatie van een project. Om een ​​bouw- of fabricageproces goed van start te laten gaan, zorgt de planner, veelal vanuit kantoor, voor een goede start.

Wat zijn de werkzaamheden van een werkvoorbereider?

 
De werkvoorbereider zorgt ervoor dat aan alle voorwaarden voor het starten van een project wordt voldaan. Naast planningsverantwoordelijkheden is een werkvoorbereider doorgaans ook betrokken bij de calculatie, inkoop, ondersteuning en voorbereiding van alle werkzaamheden. Hij maakt, controleert en verbetert werktekeningen. Maar er zijn ook werkinstructies en materiaalaankopen. Een werkvoorbereider kan per bedrijf een ander soort invulling krijgen, hij kan werkzaam zijn als bijvoorbeeld: een technisch tekenaar of als calculator.

technische vacatures almere

Technisch tekenaar werkzaamheden

De werkvoorbereider vervult de rol van technisch tekenaar die zich voornamelijk richt op het maken, controleren en aanpassen van technische tekeningen voor projecten. Dit kan een constructietekening zijn, maar ook een tekening van een machine of een installatie. Hij voorziet tekeningen van maatvoering, legenda’s en referenties, dit ter realisatie. Hij zorgt ervoor dat er op de tekening duidelijke maatvoering, legenda en referenties zichtbaar zijn. Dit zodat de uitvoering optimaal gedaan kan worden.