wat is yield farming

Wat is yield farming

Yield farming komt neer op het investeren van crypto’s, bijvoorbeeld door ze uit te lenen of in een zogenoemde liquidity pool te plaatsen, om op die manier meer crypto’s te verkrijgen. Yield farming werd groot in de zomer van 2020, en sindsdien is het fenomeen alleen nog maar gegroeid. Yield farming laat zien dat de cryptomarkt steeds meer volwassen wordt en ook interessant wordt voor de minder avontuurlijke belegger die meer geïnteresseerd is in langere-termijn  rendementen dan in snelle winsten. Want één ding is zeker. Yield farming brengt aan rente heel wat meer op dan spaargeld. 

Yield farming: de basispunten

Yield farming is eigenlijk een heel breed begrip. Het is een verzamelterm voor allerlei manieren waarop je je crypto uitleent om daarvoor beloond te worden met een opbrengst. Zo kan je deelnemen aan een liquidity pool en op die manier verdienen aan de transacties die kopers en verkopers met de pool uitvoeren. je kan je coins ook staken in een knooppunt, of ze gewoon uitlenen aan een cryptotrader. Best wel veel mogelijkheden dus, en deze zijn allemaal onderdeel van yield farming. je begrijpt het al, yield farming is vooral interessant voor de zogenoemde hodlers, dat zijn mensen die crypto kopen in de hoop dat die op langere termijn gaan stijgen. Wat crypto tot nu toe ook deed. Dus ben je een hodler, dan kan je extra verdienen aan je crypto door deze te gebruiken voor yield farming. 

wat is yield farming

Wat is yield farming? 

Deze beschrijving van het op zich best wel uitgebreide veld van yield farming is nogal kort. Wil je echt het naadje van de kous weten, en als het om jouw geld gaat is dat zeer aan te raden, lees dan Wat is Yield Farming crypto. Hier vind je een handige stap voor stap handleiding hoe je kan beginnen met yield farming. Dit is een research artikel van de bekende resource voor alles wat met finance, beleggen en crypto te maken heeft, Bankr. Deze groep enthousiaste finance kenners is hard op weg om uit te groeien tot de meest leidende financiële vraagbaak van het Nederlandse taalgebied. Dus wil je echt uitgroeien tot een ervaren belegger, dan is dit een mooi startpunt en groeitraject. Ook de meer doorgewinterde belegger gaat blij worden van de schat aan informatie die je hier vindt.