betonvloer coaten

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

Vloeren: je hebt ze in veel verschillende soorten materialen en maten. Iedere vloer heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer je een keuze maakt voor een vloer, neem je deze voor- en nadelen natuurlijk goed door. Zo heeft een betonvloer meerdere voordelen. Maar wat zijn deze voordelen dan precies?

Naadloze vloer

Dit klinkt natuurlijk niet erg gek. De vloer heeft helemaal geen naden. Het beton is in de woning gegoten en vormt samen een geheel. Doordat er geen naden in de vloer zitten, hoef je ook niet bang te zijn dat er viezigheid tussen komt te zitten. 

betonvloer coaten

Makkelijk te plaatsen

Ook is de vloer makkelijk te plaatsen. Het wordt op de grond gegoten waarna het verspreid wordt. Hierbij moet natuurlijk wel gekeken worden naar de gladheid van de vloer en dat het allemaal recht komt te liggen. Dit doen ze vooraf, door de ondergrond goed voor te bereiden op de betonvloer. Wanneer de ondergrond goed voorbereid is, kan de betonvloer gegoten worden om de ondergrond. Dit moet je laten drogen en binnen de kortste keren kun je lekker rondlopen over de mooie nieuwe betonvloer. 

Goed schoon te houden

Ook is de vloer goed schoon te houden. Door de betonvloer coaten, zorg je ervoor dat de vloer het langste mooi blijft. Door de coating komen er geen krassen, vlekken of deuken in de vloer en is hij makkelijk schoon te maken. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat de vloer stevig is en er een mooie uitstraling komt. Het coaten van de vloer is handig voor iedereen. Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt, is dit een ideale uitvinding, want binnen de kortste keren is de vloer weer helemaal schoon.

Stevigheid vloer

Een betonvloer is erg stevig. Wanneer je ervoor kiest om zware meubels of andere accessoires in huis te halen, hoef je niet bang te zijn dat de vloer dit niet aankan. De vloer kan erg veel hebben en heeft daarnaast ook nog eens een erg stoere en industriële uitstraling.