Welke soorten hoortoestel zijn er?

Beschadiging aan het gehoor zit natuurlijk niemand op te wachten. Al helemaal wanneer het definitief wordt nadat je een gehoortest hebt ondergaan. In dat geval kan je dan wel door de grond zakken. Althans, dat was mijn gevoel namelijk op dat moment! De soorten hoortoestel bekijken werd dan ook een must voor mij om te doen. Iets waar je als jongedame niet op zit te wachten.

Mijn gehoor was flink beschadigd

Na een periode van slecht kunnen verstaan of helemaal niet was ik er klaar mee. Hierdoor had ik ervoor gekozen om een bedrijf te vinden waar ik een gehoortest kon ondergaan. Wat ikzelf wel erg belangrijk vond was het feit dat het een betrouwbaar bedrijf moest zijn. Enfin, ik heb ervoor gekozen om op het internet hier naar te gaan zoeken. Al snel kwam ik terecht op de website van Phonak. Bij dit bedrijf was het niet alleen mogelijk om de test te ondergaan. Ook het feit dat je bij dit bedrijf je gehoor kon laten opmeten voor een hoortoestel was mogelijk. Qua de prijzen die zij hiervoor hanteren hoefde ik mij gelukkig geen zorgen over te maken. Bovendien werd er ook nog een gedeelte vergoed door de verzekering.

Dankzij de juiste handeling van Phonak heb ik de keuze kunnen maken uit de soorten hoortoestellen die je kunt vinden. Voor mij was het een verademing om weer normaal te kunnen praten en mensen ook te kunnen verstaan!