Alles over een doffe koplamp herstellen

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: doffe koplampen. Dit lijkt op het eerste gezicht niet erg, maar het kan op de lange termijn wel bepaalde gevolgen hebben. Een doffe koplamp herstellen is dan ook de logische stap wanneer je ontdekt dat je doffe koplampen hebt. Hoe komt het dat koplampen dof worden en wat zijn hier de gevolgen van?

Koplampen worden vandaag de dag gemaakt van een transparante kunststof met coating laag. Deze coating wordt in verloop van tijd of, raakt beschadigd of verkleurt. Dit kan als gevolg hebben dat je eigen zicht op de weg wordt verminderd, maar ook dat jouw auto minder goed zichtbaar is. Daarnaast kunnen doffe koplampen afgekeurd worden bij een APK-keuring. Om dit te voorkomen is een doffe koplamp herstellen slim, maar ook betaalbaar.

Doffe koplamp herstellen? Dit is de behandeling

In de meeste gevallen zijn beide koplampen dof geworden. Tijdens het herstel wordt de beschadigde coatinglaag verwijderd met schuurmateriaal dat hier speciaal voor gemaakt is. De nieuwe laag zal uitstekend hechten: deze wordt hierna aangebracht. Als er kleine krasjes in de lamp zitten, worden deze tijdens de behandeling ook verwijderd. Zit er een scheur of barst in de koplamp? In dit geval zal de lamp helemaal vervangen moeten worden en geldt een andere prijs. De nieuwe coatinglaag is UV-bestendig en zorgt ervoor dat de herstelde koplampen er weer uitzien als nieuw. De doffe koplampen herstellen is een stuk beter betaalbaar dan het laten plaatsen van geheel nieuwe koplampen.