Alles over een droge huid

Een droge huid is een onaangename aandoening die wordt gekenmerkt door schilfering en barstjes. Het kan om een ​​aantal redenen gebeuren. Uw huid kan van nature droog zijn. U kunt van tijd tot tijd droge huid krijgen, zelfs als u een vette huid heeft. Elke regio van uw lichaam kan worden aangetast door een droge huid. Het treft meestal de handen en benen. Eenvoudige aanpassingen aan de levensstijl en vrij verkrijgbare moisturizers zijn alles wat nodig is om het te behandelen. Raadpleeg uw arts als dergelijke therapieën niet voldoende zijn. Handdesinfecterend middel en veelvuldig handen wassen kunnen er ook voor zorgen dat uw handen droog worden. Het kan nuttig zijn om een ​​vochtinbrengende crème aan te brengen na het wassen van uw handen.

Soorten droge huid

Een droge huid kan worden veroorzaakt door blootstelling aan droog weer en bepaalde chemicaliën. Een droge huid kan ook worden veroorzaakt door medische aandoeningen. Dermatitis is een medisch woord dat verwijst naar een zeer droge huid. Dermatitis is ingedeeld in talrijke categorieën. Contactdermatitis treedt op wanneer uw huid reageert op iets waarmee het in contact komt en dit veroorzaakt irritatie. Irriterende contactdermatitis kan ontstaan ​​wanneer uw huid wordt blootgesteld aan een irriterende chemische stof. Allergische contactdermatitis kan optreden wanneer uw huid in contact komt met een materiaal waarvoor u allergisch bent.

Behandeling voor extreem droge huid

De behandelmethode die door uw arts is voorgeschreven, wordt bepaald door de reden van uw droge huid. Zij kunnen u in sommige situaties aanbevelen aan een huidexpert of dermatoloog. Ze kunnen vrij verkrijgbare zalven en medicijnen aanbieden. Ze kunnen ook voorgeschreven zalven of lotions geven om uw symptomen aan te pakken, naast veranderingen in levensstijl. Het is ook van cruciaal belang om de juiste vochtinbrengende crème voor uw huidtype te selecteren. Zoek of zoek een product met wolvet zoals dat van Noordkroon.nl als je een echt droge huid hebt. U kunt in de zomer proberen een lichtere lotion op waterbasis te gebruiken. Lotions met druivenpitolie en antioxidanten kunnen je huid ook helpen water vast te houden.