Wat zijn verbandscharen?

Een verbandschaar wordt vaak gezien in EHBO-pakketten en medische instellingen. Ze zijn normaal gesproken gemaakt van metaal. Ze hebben ook gekartelde messen en een schuine punt met stompe randen. Deze scharen hebben een verscheidenheid aan toepassingen die ze wenselijk maken. Verbandscharen worden voornamelijk gebruikt om verbanden op maat te knippen. Het wordt gebruikt om kledingstukken of gaasjes door te snijden en te helpen bij het verwijderen van verband dat iemand draagt. Vooral bij deze laatste functie zijn schuine bladen cruciaal. Dit komt omdat ze weg hellen van alles onder het snijoppervlak. Ze helpen bij het weghouden van de schaar van de huid om schade te voorkomen.

Waarom je een verbandschaar in je EHBO-doos moet hebben?

In veel eerste hulp situaties kan het nodig zijn om gaasrollen door te snijden. Gaas kan moeilijk te knippen zijn, dus een verbandschaar met gekartelde mesjes is handig. Het vangt de stof op en houdt de schaar op zijn plaats voor gelijkmatiger en slipvrij knippen. Bandages zijn er in verschillende maten en EHBO-koffers kunnen meerdere maten hebben. Ze zijn mogelijk niet geschikt voor de grootte van een verwonding of een verwonding op een moeilijke verbandlocatie. Het knippen van pleisters of verband om op lastige plaatsen te passen is gebruikelijk en personen met een gevoelige huid kunnen moeite hebben met plakkerig verband.

Is een verbandschaar nodig?

Mensen kunnen zich afvragen of verbandschaar echt essentieel is als er alternatieve scharen beschikbaar zijn. Gesteriliseerde manicureschaar kan worden gebruikt voor medische scharen. Ze zouden niet zo goed presteren omdat ze geen vertanding hebben. Veel manicurescharen hebben puntige uiteinden en moeten voorzichtig worden gebruikt bij het verwijderen van verband. Het is de moeite waard om een ​​paar te bezitten en ze in een nabijgelegen EHBO-doos te hebben, omdat verbandscharen eigenlijk bedoeld zijn voor medisch gebruik. Het is het beste om meerdere paren te hebben. Je kunt er een hebben voor thuis en een voor elke noodkit. Je kunt de jouwe krijgen bij de MyMitella om je EHBO-doos compleet te maken.