Arduino is een open-source microcontroller

Arduino is een open source microcontroller. Het is een kleine computer die objecten in de fysieke wereld kan detecteren en besturen. Arduino wordt door hobbyisten en studenten gebruikt op het gebied van elektronica en programmeren. De gebruiker opent zijn computer om hem te gebruiken voor alles wat hij wil doen. Ze kunnen een website maken of videogames spelen om software voor robots te schrijven. Het wordt meestal geleverd met een licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Er staat hoe je het kunt gebruiken en wat je er niet mee mag doen. Open source betekent dat er geen beperkingen zijn. Als je de code wilt wijzigen of zelf een geheel nieuwe versie van je programma wilt maken, ga je gang.

Wat maakt Arduino anders dan andere microcontrollers?

De Arduino-hardware en -software zijn open bronnen, wat betekent dat wanneer je een Arduino-bord koopt, je niet alleen de microcontroller koopt. U krijgt ook alle ontwerpbestanden voor de printplaat en alle bijbehorende software. Dit maakt het gemakkelijk om je eigen variaties van de Arduino-boards en -software te maken. Het is mogelijk om veel verschillende soorten microcontroller-printplaten te maken met behulp van verschillende soorten microcontrollers en zelfs andere soorten chips. Niets houdt u tegen om uw eigen aangepaste versie te maken. Dit is een voordeel als je een Arduino wilt gebruiken als onderdeel van een groter project.

Er zijn ook veel boards gebouwd rond Arduino-chips die zijn ontworpen voor specifieke taken of speciale functies

Er zijn ook veel boards gebouwd rond Arduino-chips die zijn ontworpen voor specifieke taken of speciale functies. Het heeft ook meer geheugen, waardoor het voor sommige toepassingen gemakkelijker te gebruiken is. De seriële poorten van Arduino kunnen worden gebruikt om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. De processor bevat ook hardware-ondersteuning voor USB-communicatie. Dit betekent dat je geen extra stuurprogramma’s nodig hebt bij het gebruik van een USB-apparaat met dit type chip. U kunt online meer informatie lezen over Arduino en wat het nog meer voor u kan doen.