Auto huren? Hier moet je op letten

Als je niet in bezit bent van een auto, of in een bepaalde situatie behoefte hebt aan een ander soort auto kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Een auto huren kan bij veel verschillende bedrijven en het aanbod is dan ook erg groot. Toch is het verstandig om op een aantal dingen te letten voordat je je handtekening zet onder een huurcontract voor een auto. Een aantal essentiële tips om op te letten zijn zeker niet onbelangrijk. Wist je trouwens dat een auto huren zonder creditcard tegenwoordig ook mogelijk is? Geen creditcard meer nodig dus!

Huurcontract

Dit is misschien wel het belangrijkste om op te letten wanneer je een auto wil gaan huren. Geregeld gaat het helaas mis omdat een huurder niet alle punten in het contract goed leest terwijl deze er wel instaan. Lees het huurcontract daarom goed door en laat deze het liefst ook nog door iemand anders nalezen. Kijk goed naar de kleine lettertjes van het contract. Wees kritisch en neem hiervoor goed de tijd. Voordat je het contract tekent is het verstandig om ook de auto grondig te inspecteren. Maak filmpjes en foto’s van de auto om de huidige stand van de auto zwart op wit te leggen. Dit is nog geen vijf minuten werk, maar kan je achteraf een hoop ellende besparen. Mocht je toch schade rijden met je huurauto, wees hier dan bij het inleveren transparant over en probeer het niet te verbergen.

Vakantie met een huurauto

Wanneer je een auto huurt om op vakantie te gaan komen hier nog wat extra zaken bij kijken. Allereerst doe je er goed aan om de auto in Nederland vooraf te huren. Zo weet je zeker dat je geen last hebt van een barrière door de taal en kan je bovendien de tijd nemen. Grote kans dat je op vakantie geen zin meer hebt om contracten doorgrondig te lezen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat in het buitenland andere verkeersregels gelden en je in sommige landen een vignet nodig hebt om op de snelweg te rijden. Zoek dit vooraf goed uit voor je vertrekt.

Vergelijk prijzen

Voor het huren van een auto wil je natuurlijk niet te veel betalen. De meest goedkope auto is niet altijd de beste, maar te veel te betalen is ook zonde. Er zijn genoeg websites die je kunnen helpen. Goedkoop auto huren, wie wil dat nou niet? Het is zeker mogelijk, maar je zal hier wel zelf tijd in moeten stoppen.

Als je nog steeds twijfelt over de stappen die je moet doorgaan voor het kopen van een auto kan je het best een checklist opzoeken zodat je zeker weet dat je niets vergeet.