De meerwaarde van een goede SEO copywriter

Veel ondernemers hebben er moeite mee om geld uit te geven aan iets wat ze zelf ook prima kunnen doen. Teksten voor je website schrijven is typisch zo’n ding wat veel mensen denken prima zelf te kunnen, met als gevolg dat hun website totaal niet hoog rankt in Google. SEO webteksten schrijven is namelijk een kunst, en heus niet zo makkelijk als je zou denken. Een goede SEO copywriter kan ervoor zorgen dat jouw webpagina’s veel hoger ranken in Google, waardoor je als vanzelf meer bezoekers trekt. Maar hoe doet die dat, en wat maakt dat het de investering waard is? Dat lees je hier! Direct een expert op het gebied van SEO teksten inschakelen? Klik dan hier: DoubleSmart.nl/copywriting/seo.

Een SEO copywriter doet een zoekwoordenonderzoek

Aan de basis van een SEO-vriendelijke tekst ligt altijd een zoekwoordenonderzoek. Je moet namelijk precies weten welke zoektermen vaak door mensen gebruikt worden, zodat je daar met je teksten op in kunt spelen. Vaak zijn dit namelijk niet de termen die je in eerste instantie denkt, want het zoekgedrag in Google is erg onvoorspelbaar. Bovendien is het niet altijd slim om voor de zoekterm met het hoogste zoekvolume te kiezen. Daar kan immers veel concurrentie op zitten, waardoor deze webpagina alsnog niet op de eerste pagina van de zoekresultaten staat. Aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek zal een SEO copywriter bepalen welke termen het meest interessant zijn, en waarvan het meest wordt verwacht. Aan de hand daarvan zullen de teksten worden geschreven.

Alle zoekwoorden op de juiste plek

Enkel de juiste zoektermen in een tekst verwerken is niet voldoende om hoog te ranken in Google. Je zult deze ook op de juiste plek moeten zetten en de juiste zoekwoorddichtheid moeten aanhouden. De titels en tussenkopjes moeten het zoekwoord of een slimme afleiding daarvan bevatten, en verder moet het goed verdeeld zijn over de tekst. Vergeet daarnaast niet dat de tekst ook nog eens goed leesbaar moet zijn en je je product of dienst ermee moet verkopen. Zoals je ziet is het ingewikkelder dan het lijkt om een goede SEO tekst te schrijven.

Google-vriendelijke teksten schrijven

Een SEO copywriter is in staat om teksten te schrijven die helemaal voldoen aan de wensen van Google. Hij of zij doet dat op zo’n manier dat de tekst tevens goed leesbaar is, en dat de zoektermen er op een hele natuurlijke manier in zijn verwerkt. Zo zullen ook de bezoekers van je website de teksten prettig vinden om te lezen, en dat is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Onderschat dus de waarde van een SEO tekstschrijver niet, want het is lang niet zo eenvoudig als het lijkt om Google-vriendelijke teksten te schrijven die ook nog eens goed verkopen, én prettig leesbaar zijn.