Medior SEO specialist Haarlem: dan heb je echt verstand van SEO

Mag jij jezelf medior SEO specialist Haarlem noemen? Dan heb jij al forse schreden gezet in de wereld van de online marketing en specifiek SEO. Vaak begin je voor je medior SEO specialist Haarlem als junior of volg je eerst een traineeship. Heb jij die stappen doorlopen, dan word je vanzelf medior SEO specialist Haarlem. Je kunt in de rol van medior SEO specialist Haarlem onder meer bedrijven helpen die wat aan de SEO van hun website of webshop willen doen. 

Wat betekent SEO?

SEO staat voor search engine optimization, in beter Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Doel van SEO is met name om ervoor te zorgen dat je hoger rankt binnen de zoekresultaten van de zoekmachines. Dat is erg belangrijk. Want hoe hoger je rankt, hoe meer bezoekers er naar jouw website komen. En meer bezoekers vergroot de kans op meer online omzet. En precies daarom besluiten ondernemers om een website te laten maken.

Jij weet als medior SEO specialist Haarlem precies hoe de SEO verbeterd kan worden

Als medior SEO specialist Haarlem weet jij precies wat nodig is om SEO te verbeteren. Daarbij is met name de techniek van de website erg belangrijk. Een website moet technisch gewoon goed zijn. Daarbij wordt vooral gekeken naar de navigatie van een website en hoe snel de webpagina’s leiden. Zeker de laadtijd is voor bezoekers erg belangrijk. Het mag nooit te lang duren voor jouw website geladen is. Is dat wel het geval namelijk, dan klikken de meeste bezoekers al snel weg. Zij zoeken vervolgens online verder en gaan misschien wel zaken doen met een concurrent en dat moet je met een goede techniek zien te voorkomen. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

Als medior SEO specialist Haarlem zorg je voor kwalitatief goede teksten

Verder is de inhoud van jouw website of webshop bijzonder belangrijk. Je moet zeker altijd kwalitatief goede teksten aanbieden. In die teksten geef je antwoord op vragen die een bezoeker heeft. Verder kun jij de content verbeteren door te gaan werken met video’s en foto’s. Als medior SEO specialist Haarlem maak je eerst altijd een quickscan van de website. Vervolgens leg je aan de klant uit waar kansen liggen en maak je vervolgens een stappenplan om de SEO van een website te verbeteren. Vervolgens kan er stap voor stap gewerkt worden aan het verbeteren van SEO.

Ook linkbuilding is bijzonder belangrijk binnen SEO

Binnen SEO is verder linkbuilding enorm belangrijk. Je moet zorgen dat je een aantal backlinks van betrouwbare websites weet te verzamelen. Net als de andere elementen van SEO is dit een klus die tijd kost. Ben jij ondernemer, dan heb jij die tijd vaak niet. Daarom kun je in alle gevallen maar beter een beroep doen op de medior SEO specialist Haarlem. Zo kan de ondernemer blijven ondernemen in de wetenschap dat er door een echte specialist aan de verbetering van SEO gewerkt wordt. Over een echte win-win situatie gesproken.