Een Palm boom in je huiskamer

Palm planten zijn leuk om te verzamelen in je woonkamer en zijn ongelooflijk makkelijk om voor te zorgen. Het heeft vele voordelen om deze planten binnenshuis te laten staan. Als je een indoor jungle wilt creëren dan moet je zeker een aantal soorten palm planten aan je collectie toevoegen. Palmen zijn uitstekende kamerplanten omdat je ze prima kunt verwaarlozen. Maar ze zullen het best groeien als ze de juiste verzorging krijgen. Ze zijn makkelijk te verzorgen in huis omdat ze niet veel licht nodig hebben en ze zullen zich makkelijk aanpassen aan het leven binnenshuis. Een palm boom in je huiskamer zal daarnaast helpen bij het verversen van de lucht. Dit is ook een groot voordelen van het houden van palm planten in je huis.

Verzorging

Een palm boom of palm plant kan vele jaren leven mits er goed voor ze gezorgd wordt. Er zijn soorten die enorm kunnen worden in een plantenbak of pot. Je kan je palm boom zelfs naar buiten verplaatsen in de zomer om hem een boost te geven. Zet de boom dan wel in de schaduw. Palmen kunnen goed tegen een tekort aan water maar zullen het best groeien wanneer ze regelmatig water krijgen. Je palm boom of palm plant houdt ervan als zijn aarde vochtig blijft, zeker in de zomer maanden. Laat de aarde maar een beetje uitdrogen tussen je water momenten door. In de winter kan je de aarde langere periode laten uitdrogen voordat je de palm weer water geeft.

Een goede plek in je woonkamer

Het mooie aan een palm boom en/of -plant is dat hij zich goed kan aanpassen in ruimtes waar hij maar weinig licht krijgt. De meeste palmen vinden het het prettigst op een plek in de schaduw. Je plant zal leiden onder te veel zonlicht als hij niet in de schaduw staat. Dit komt goed uit omdat de meesten mensen niet over enorm veel direct zonlicht beschikken in hun huizen.