Fedora als accessoire

De fedora hoed voor heren heeft de afgelopen jaren een verrassende opleving ondergaan, vooral in de Verenigde Staten, met een toenemende populariteit als modeaccessoire. Vanaf het midden van de jaren zestig tot het begin van de jaren zeventig vond de Fedora hoed voor heren zijn weg naar de harten en geesten van veel mannen en vrouwen.

De Stetson- en Playboy-hoeden maakten deel uit van een marketingsuccesverhaal toen een eenvoudige variant van de gebruikelijke vorm van fedora een enorme hoedentrend werd in Amerika. De hoedstijl van Fedora is steeds populairder geworden vanwege zijn vermogen om zichzelf te beschermen tegen slecht weer, en zelfs meer in de moderne mode is het een populair modeaccessoire geworden voor hipsters die proberen een unieke stijl te bouwen uit vintage opties.

Mannenmode

Met de prins als modeleider, werd de fedora hoed voor heren geadopteerd door mannen en werd het een hoed die de mannenmode verving. Ondanks de invloed van MJ op de stijl, blijft de fedora een hoed die nog steeds wordt geassocieerd met slimme, ondeugende mannen die zich graag goed kleden. Beweren dat een fedora hoed voor heren en andere hoeden beperkt zijn tot formele kleding voor degenen die ervoor kiezen om dat te doen, is niet eerlijk voor hen. Allereerst wil ik je voorstellen aan een groep mannen die gestrest zijn – vrij van stress in de outfits en de dekking.

Draagwijze van een fedora

Traditioneel is de kroon van een fedora 4,5 inch hoog, maar hij kan groter zijn en een elegantere uitstraling geven. Trilbys worden vaak met een brede rand gedragen, terwijl fedora’s eerder naar voren worden gedragen om de ogen te verduisteren. Een Fedora-hoed heeft meestal een hoofdband van leer of lint, en de hoed is meestal minstens 2 – 5 inch lang. Sommige veren hebben een bredere rand die verder reikt dan de hoeden, die meestal 3-4 centimeter lang en 1-2 centimeter breed zijn.
Hoewel de fedora-vorm een ​​klassieke en gewilde stijl is, kan hij ook worden toegepast op geweven panamahoeden. Fedora-hoeden zijn gemaakt van vilt en tegenwoordig worden natuurlijke materialen gebruikt. Vilt is het meest voorkomende materiaal dat wordt gebruikt in klassieke fedora’s en hoeden voor mannen en vrouwen, maar de selectie omvat tegenwoordig mengsels van natuurlijke materialen.