Het industrieel dressoir: een praktisch meubelstuk voor in huis

Een industrieel dressoir is geweldig om in huis te hebben. Naast het feit dat het een functioneel meubelstuk is voor extra opslagplek, brengt het ook warmte aan. Een kamer voelt ineens een stuk minder leeg wanneer je het mooie industrieel dressoir tegen de muur hebt staan en hebt gevuld met verschillende foto’s, accessoires en boeken. Je kan de dressoir helemaal decoreren naar jouw eigen interesses. Ze zijn in verschillende formaten te vinden, in zowel verticaal als horizontaal formaat. Lees snel dit artikel verder als jij benieuwd bent hoe jij dit industrieel meubelstuk kunt verwerken in jouw interieur.

Een industrieel dressoir toevoegen in huis

Het vinden van een functionele dressoir is niet altijd even makkelijk. Wanneer jij op zoek bent naar een industrieel dressoir met genoeg opbergruimte en in verschillende formaten, dan moet je eens een kijkje nemen bij Eigentyds. Hier vind je een ruim assortiment aan dressoirs. Ieder model is geïnspireerd door de stoere industriële look, maar ieder industrieel dressoir straalt ook warmte en een huiselijk gevoel uit. Het gebruik van staal en hout maakt de kasten stevig en erg kwalitatief, zodat ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Het voordeel van een dressoir in huis

We kennen het allemaal wel. In de woonkamer of in de keuken lijkt de rommel zichzelf vanzelf op te stapelen. Overal liggen notitieblokjes, pakketjes, brieven, speelgoed en ander gerei. Ondanks dat we iedere dag alles netjes op de plek lijken te leggen, duiken er toch weer andere spullen op. Door een industrieel dressoir toe te voegen aan jouw huis heb jij altijd een extra opbergplek voor al deze spullen. Dit is vooral een ideale oplossing voor gezinnen met jonge kinderen. In de kast kan je netjes al het speelgoed wegleggen wanneer de speeltijd voorbij is. Zo hoef je niet meer continu tegen alle felgekleurde speeltjes aan te kijken. Ook weten jouw kinderen dat het speelgoed na het spelen moet worden teruggelegd in een van de kastjes in het industrieel dressoir. Zo leren ze gelijk om netjes op te ruimen.

De industriële look

Het is een stijl die in de afgelopen jaren enorm populair is geworden en die in de aankomende jaren ook zeker nog niet weg gaat. De industriële look is perfect voor in huis. De industriële look is oorspronkelijk begonnen in de steden, waar verschillende oude fabrieken werden omgetoverd tot woningen. In deze woningen waar veel oude aspecten van de fabriek blootgesteld, zoals grote stalen buizen, stenen muren, enzovoorts. Tegenwoordig is de industriële look in woningen terug te zien in de meubels. Kijk bijvoorbeeld eens naar een industrieel dressoir of een industrieel TV meubel. Hier wordt er gebruik gemaakt van een stoer stalen frame met houten kastdeuren. Deze combinatie geeft zowel warmte als stoerheid aan de ruimte. Het is daarnaast te combineren met allerlei verschillende stijlen en bestaande meubels.