Vlieland

Volop ontstressen op vakantie? Dan is Vlieland de beste keuze!

Op vakantie gaan kunnen mensen met heel verschillende en uiteenlopende bedoelingen doen. Een van de belangrijkste doelstellingen van een vakantiereis is en blijft echter om tot rust te komen. Even in een andere omgeving zijn, reflecteren en de dagelijkse sleur achterlaten, dat zijn vaak de wensen van vakantiegangers. In principe helpt een rustige en niet-haastige omgeving met veel natuurschoon hier het best bij. In Nederland vind je wat dit betreft weinig of zelfs geen betere plekken dan het Waddeneiland Vlieland. Wist je namelijk bijvoorbeeld dat toeristen hun auto’s niet mee mogen nemen naar dit nagenoeg autoloze eiland? Lees hieronder wat je zoal kunt doen op Vlieland.

Vlieland

Van de Vliehors tot Oost-Vlieland

Voor ongeveer de helft bestaat het eiland Vlieland uit de Vliehors. Dit is een enorme zandplaat die zo’n beetje het hele zuidwestelijke deel van het eiland in beslag neemt. Als er één plek is waar je lekker kunt uitwaaien, dan is het wel hier. Je kunt hier zomaar honderden meters lopen zonder een mens tegen te komen. 

Aan de andere kant van het eiland vind je met Oost-Vlieland het enige stadje. Oost-Vlieland is een oud vissersplaatsje dat historisch aandoet, al zijn er ook enkele modernere gebouwen te vinden. Dit is zeker de plek waar je moet zijn als je eens een café of restaurant wilt bezoeken.

Wat je moet weten over de reis naar Vlieland

Wanneer je naar Vlieland op vakantie gaat zul je eerst naar het Friese stadje Harlingen moeten rijden. Zoals gezegd laat je dan daar je auto achter, want op Vlieland zijn auto’s niet welkom. Uiteraard is het dan ook aantrekkelijk om met het openbaar vervoer naar Harlingen te gaan, iets dat goed mogelijk is, want Harlingen beschikt over een treinstation. De normale veerdienst doet er volgens zo’n anderhalf uur over.