Waar komen treinen vandaan

In al 1765 werd de eerste trein gebruikt voor transport. De trein werd toen gebruikt voor in de fabrieken. Maar pas in 1804 kreeg de eerste trein ook echt wielen. Dus eigenlijk is dat de eerste trein. Toen der tijd waren was er nog niet veel machine transport, omdat grote dingen niet verplaatst konden worden. Vaak werden de apparaten toen op een plek gebouwd die dichtbij de plek lag waar de apparaat ook gebruikt zou worden. In het heden zijn treinen juist ideaal voor machine transport, omdat het zonder enige files gewoon machines kan transporten zoals shovels. Maar ook treindelen worden getransporteerd.

Vliegtuigen in het heden

Tegenwoordig vliegen er duizenden vliegtuigen rond over Nederland en de hele planeet. Dit werd anders toen er in Nederland en andere landen een lockdown werd aangekondigd. Hierdoor werd er gelijk een stuk minder gevlogen, wat zorgde voor veel minder co2 uitstoot. Vliegtuigen worden vooral gebruikt voor het vervoeren van personen, maar ook machines. In het leger worden zelfs tanks en andere voertuigen getransporteerd naar het land waar het moet zijn, en soms worden ze dan zelfs met een parachute uit het vliegtuig gezet. Dat was een erg veelvoorkomende tactiek in de tweede wereldoorlog.

Vrachtwagens voor veel producten

Als je een product koopt bij de supermarkt kan je er vanuit gaan dat het geleverd is door een vrachtwagen. En dat is met erg veel dingen zo. Door de goede infrastructuur in Nederland is het voor een vrachtwagen weinig moeite om van punt A tot punt B te komen. Ook heeft Nederland weinig tot geen heuvels waardoor er ook amper speldbochten zijn. Dit resulteert allemaal in een snelle levering van producten. Ook gaan er veel vrachtwagens naar het buitenland, bijvoorbeeld voor de bloemen die in Nederland groeien. De bloemen gaan dan naar allerlei plekken zoals Noorwegen, waar het dan weer verkocht wordt.