Welk type elektrische scooter moet je kopen?

Er zijn twee soorten elektrische scooters. De staande variant is de krachtigste van de twee en kan sneller reizen dan zittende. Een staande elektrische scooter heeft grote wielen waardoor ze geschikt zijn voor ruwer terrein. Zittende scooters zijn comfortabeler om te rijden. Dit komt omdat ze bredere stoelen en grotere voetzolen hebben die trillingen beter absorberen dan staande modellen.

Overweeg de motorprestaties van de elektrische scooter

De motor is het hart van je elektrische scooter en wordt gemeten in watt. Een hoger wattage betekent dat uw scooter zuiniger is. Dit betekent dat een motor met een hoog wattage een betere acceleratie en topsnelheid zal bieden dan motoren met een lager wattage. Zoek naar een motor met een hoger wattage als u op zoek bent naar off-road of ruwer terrein. Het maakt het rijden op ruw terrein gemakkelijker en helpt bij de wendbaarheid. 250 watt is genoeg en het is genoeg om tot 20 mijl per uur te halen. Het geeft je voldoende kracht om stadsstraten of drukke parkeergarages aan te pakken, terwijl het toch licht genoeg is om naar boven te dragen.

Houd rekening met de batterijcapaciteit van uw elektrische scooter

De accucapaciteit van een elektrische scooter is belangrijk voor u, omdat deze u vertelt hoe lang uw scooter meegaat en of deze wel of niet moet worden opgeladen. Batterijen zijn er in verschillende soorten, waaronder lithium-ion en nikkel-metaalhydride. Lithium-ion-accu’s zijn licht van gewicht en leveren een grote hoeveelheid stroom als ze vol zijn. Ze verliezen snel hun lading als ze een tijdje niet worden gebruikt. Ze hebben ook de neiging om hogere faalpercentages te hebben dan andere soorten batterijen. Loodzuurbatterijen hebben de laagste energiedichtheid, maar zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere alternatieven. Nikkel-metaalhydride batterijen bieden betere prestaties dan loodzuurbatterijen tegen lagere kosten. Ze zijn nog steeds niet zo sterk als lithiumbatterijen. U kunt meer leren over scooters als u de pagina van Scootercentrum bezoekt. Op hun website lees je alles over Scootercentrum.